Archicomm NL: Project van de maand april

Sporthal Elderveld in Arnhem

ArchiComm Nederland Trespa project van de maand, april

Sporthal Elderveld in Arnhem

Het ArchiComm-Trespa® project van de maand april was een bijzonder project waarbij de gevel van sporthal Elderveld in Arnhem werd vervangen door een duurzame en toekomstbestendige gevel. Het projectteam bestond uit verschillende partijen, waaronder de ontwerper Frans Bugter, aannemer BvG uit Arnhem, en distributeur BMN Arnhem. De opdrachtgever van het project was de gemeente Arnhem, die verantwoordelijk is voor een groot aantal panden, waaronder circa 70 sportgebouwen.

Duurzame en groene facelift

De oude gevel van sporthal Elderveld was na ongeveer 25 jaar aan vervanging toe. Het betrof een niet-geïsoleerde gevel met afwerking van stalen damwandplaten. Ontwerper Frans Bugter maakte op aanvraag van Lourens Schipper een ontwerp voor een duurzame en esthetisch mooie gevel. Belangrijk was dat de groene kleuren van het sportbedrijf van de gemeente Arnhem werden vertegenwoordigd. Daarnaast werd gekozen voor onzichtbare bevestiging en werden de Trespa Meteon® Unikleuren gevelpanelen verlijmd op aluminium regels.

Bij de uitvoering van het project bleek dat de achterconstructie extra aandacht behoefde. Op advies van de constructeur werd een stalen randbalk gemaakt, waar de achterconstructie op kan rusten. Een interdisciplinaire samenwerking en vlotte communicatie met alle partijen stonden centraal bij de uitvoering van dit project. Door laagdrempelige en effectieve communicatie werd een prachtig eindresultaat gerealiseerd.

Als blijk van waardering voor het projectteam werden zij getrakteerd op bloemen en taart, en ontving Frans Bugter de plaquette voor het ArchiComm-Trespa project van de maand april. Het projectteam bestond naast Frans Bugter uit opdrachtgever Lourens Schipper, aannemer BvG uit Arnhem, distributeur BMN Arnhem en Trespa Meteon® Unikleuren als leverancier van de gevelpanelen.

Succesvolle samenwerking leidt tot duurzaam resultaat

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe een goede samenwerking tussen verschillende partijen kan leiden tot een succesvol en duurzaam resultaat. Door te kiezen voor een toekomstbestendige gevel en te investeren in een goede achterconstructie kan sporthal Elderveld weer jarenlang mee. Als ArchiComm-Trespa® kijken we uit naar het volgende bijzondere project waarbij we onze expertise kunnen inzetten voor een duurzame en mooie gevel.