Back to vacancy list

Stage Financial Control / Tax Control

Zoek jij een uitdagende en zelfstandige stage in een internationale omgeving op de afdeling finance met een stage opdracht met focus op internationale tax planning en control? Dan is deze kans voor jou!

Trespa Weert, zoekt:

Stage opdracht – Financial Control / Tax Control

Wat is jouw opdracht?

Binnen de afdeling financial control zul je een deel van je stage periode mogen proeven aan de rol van financial controller door uitvoerend mee te lopen met de financial controllers. Voor de stage opdracht ga je ons begeleiden om ons tax control framework naar ‘the next level’ te brengen om samen met de financial controllers te zorgen voor compliance op alle aspecten van de tax planning voor alle entiteiten in alle landen. Hierbij zul je ook het MT finance ondersteunen met de volgende stappen binnen het traject van Horizontaal Toezicht van de belastingdienst.

Het doel van jouw stage opdracht is om verbeterpunten aan te dragen voor het huidige tax control framework, het professionaliseren van de internationale tax kalender en een voorstel te doen voor periodieke control testing werkzaamheden. Hierbij zal de nadruk liggen op de periodieke control testing werkzaamheden.

Een aantal zaken die onderdeel zullen uitmaken van deze werkzaamheden zijn (niet limitatief):

  • Vertaling van de risk assessment naar specifieke control testing werkzaamheden;
  • Professionaliseren van rondrekeningen voor diverse belastingen alsmede de aansluitingen hierbij;
  • Professionaliseren en uniformeren van de rapportages op het gebied van de belastingen (mogelijk aandragen verbeteringsvoorstellen ten behoeve van automatisering);

Samen met de andere financial controllers zul je ook betrokken zijn in de dagdagelijkse werkzaamheden van een financial controller:

  • Betrokken bij de maandafsluiting en de rapportage aan de aandeelhouder;
  • Betrokken bij de controle van de diverse statutaire jaarrekeningcontroles en als zodanig onderdeel van het aanspreekpunt van de externe accountant;
  • Betrokken bij projecten en ad hoc vraagstukken;
  • Nauwe samenwerking met andere stakeholders binnen de organisatie (zoals HR, Finance, Procurement etc);

Dit ben jij:

Deze stage is geschikt voor een 4e jaars HBO Accountancy of Bedrijfseconomie student;  

  • Beschikbaar voor een stage vanaf februari 2021
  • Zelfstandig en pro-actief met aandacht voor detail en goede communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands;
  • Voelt je thuis in een dynamische, internationale, innovatieve en snelle omgeving.

Dit is Trespa International B.V.

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische materialen, internationaal erkend als een vooraanstaande ontwikkelaar van hoogwaardige panelen voor buitenbekleding, decoratieve gevels en wetenschappelijke oppervlakteoplossingen. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers wereldwijd.

www.trespa.com

Ben je geinteresserd?

Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar  Annelies Walta via email: a.walta@trespa.com

Please read our Recruitment Privacy Policy carefully before applying.