Back to vacancy list

Logistics Engineer

19 April 2021
Weert, The Netherlands

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld.

De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen, heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

Trespa heeft wereldwijd ongeveer 700 medewerkers en produceert jaarlijks meer dan 5 miljoen vierkante meter plaatmateriaal. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Weert.

Voor ons planningsteam in Weert zijn we op zoek naar een allround:

Master Production Scheduler

Wat zijn de uitdagingen?

In de rol van MPS-planner ben jij een belangrijke schakel tussen productie, Sales, Interne klanten en logistiek. 
Je bent verantwoordelijk voor een vlekkeloze planning en forecast op een horizon van enkele dagen tot een jaar, afhankelijk van de scope en planningsvraagstuk. Voortdurend stuur en bewaak je de balans tussen Demand and Supply van de verschillende productielijnen, rekening houdende met alle relevante randvoorwaarden en parameters. Je weet bovendien de juiste balans te vinden tussen stock voorraden en levertermijnen en dit voor onze verschillende locaties (Weert, US en China). Ook ben je in staat deze middellange en korte termijn planning efficiënt in SAP af te beelden en daar waar mogelijk te automatiseren. Je behoudt het overzicht van de interne en externe supply chain waarin je bijzaak van hoofdzaak kan onderscheiden. Je denkt in scenario’s en opportuniteiten met initiatie van mogelijke oplossingen/verbeteringen en stemt deze af met de interne/externe partners. Naast de afstemming over de verwachte vraag naar onze producten ben je ook verantwoordelijk voor het aandragen en implementeren van verbeterprocessen en ketenoptimalisatie samen met (interne) klanten en afnemers. Je projectleider skills stellen je in staat bovengenoemde verbeteringen zelfstandig uit te voeren, maar ook een multidisciplinair team te sturen om het gewenste resultaat te bereiken.

De productie werkt volcontinu in ploegendienst. De functie MPS-planner wordt in dagdienst uitgevoerd. Je maakt deel uit van een team van zeven collega’s die gezamenlijk de Supply Chain & Production planning verzorgen en je rapporteert aan de Manager Production Planning.

Wat zoeken wij in de ideale kandidaat?

  • Jij hebt een hbo of hbo+ werk- en denkniveau, bij voorkeur behaald in logistiek of bedrijfskunde, aangevuld met minimaal vijf jaar ervaring in een logistieke omgeving
  • Eigenschappen van een goede MPS-planner zijn o.a. een sterk analytisch vermogen, helicopterview, relatie-management, organiserend vermogen, en is uiteraard stressbestendig. Je hebt een talent om overzicht te bewaren en (anderen) inzicht te verschaffen. Je schakelt gemakkelijk tussen alle disciplines en stakeholders.
  • Je hebt ervaring met één of meerdere ERP-systemen. SAP is een must en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent in staat overzicht te houden over de totale supply chain, van leverancier tot en met eindklant.
  • Je hebt bewezen projectervaring om als projectleider met je team een concreet resultaat te boeken binnen gestelde timing en resources

Wat mag jij verwachten als collega bij Trespa?

Trespa is een innovatieve werkgever met een zeer goed arbeidsvoorwaardenpakket. Naast een goed marktconform salaris vormen een vaste eindejaarsuitkering, een individuele bonusregeling en ruime verlofregelingen onderdelen van het arbeidsvoorwaardenpakket. Echter veel belangrijker is dat de groeiende, lerende en uitdagende omgeving een belangrijke basis vormt om in te kunnen ontwikkelen en te excelleren.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en c.v. ter attentie van Carly van Vroenhoven, HR-Business Partner Operations, C.van.Vroenhoven@trespa.com. Voor vragen met betrekking tot de functie kun je contact met Niels Houben, Manager Production Planning (n.houben@trespa.com of +31 495 458 548)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.