Back to vacancy list

MASTER DATA MANAGEMENT SPECIALIST

6 May 2019
Weert, The Netherlands

Trespa International is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen, heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

Trespa heeft wereldwijd ongeveer 650 medewerkers, produceert jaarlijks meer dan 5 miljoen vierkante meter plaatmateriaal en realiseert een omzet van 220 miljoen euro. Onze hoofdlocatie is gevestigd in Weert.

Voor onze afdeling MDM zoeken we een Master Data Management specialist

Je bent samen met het team verantwoordelijk voor MDM en het verbeteren van de bestaande processen. Dit betreft onder andere het input-, verwerkings-, output- en kwaliteitsborgingsproces. Verbeteringen in het proces moeten leiden tot een verdere verlaging van risico's, een efficiënter proces en gemak in gebruik van de procedures. Tevens ga je middellange en lange termijn plannen ontwikkelen voor MDM gebaseerd op een door de met het team ontwikkelde en afgestemde visie en strategie.

Je belangrijkste interne klanten zijn de commerciële afdeling, compliance, inkoop, logistiek, finance, IT en de R&D afdeling. Elk van deze afdelingen kent zijn eigen specifieke uitdagingen als het gaat over MDM. Je definieert en werkt volgens KPI’s om continue verbetering binnen MDM te realiseren. Je bent medeverantwoordelijk voor het borgen van een continue kwaliteit van de master data.

In deze functie rapporteer je aan de Master Data Manager.

Taken waarmee je van start zult gaan:

 • Doorgronden van de bestaande processen, gaps identificeren en een plan van aanpak om verbeteringen te implementeren.
 • Het verder uitwerken van het data-model, gericht op stamdata en de structuren die hieraan refereren zoals bijvoorbeeld de BoM, routings en material costing.
 • Verder uitwerken van het kennismanagement voor MDM binnen Trespa (handboek documentatie, FAQ’s, MDM Governance).
 • (Ad-hoc) analyses op bestaande data om deze op te schonen waar nodig.
 • Inspelen, participeren en oplossingsgericht beantwoorden van vragen die uit de business komen ter verbetering van de analyse, vaak in samenwerking met het SAP-team van IT.
 • Meewerken aan het automatiseren van data-invoer en analyse van data-kwaliteit (reporting).
 • Actief meewerken aan de ontwikkeling van onze toekomstige manier van werken samen met het team in de verbeteringsinitiatieven voor organisatie breed data-management.
 • Back-up voor het coördineren van het operationele proces rondom de aanvraag en wijzigingen van artikelen.

Je profiel

 • HBO werk en denkniveau.
 • Enkele jaren MDM-ervaring en SAP-kennis zijn een pré.
 • Affiniteit met IT/Software.
 • Affiniteit met het inrichten van documentatie en kennismanagement omgeving.
 • Je hebt een helicopterview, maar je kunt snel in details inzoomen en toch het overzicht behouden.
 • Je leert snel als het gaat om belangen van afdelingen en wat je voor hun kunt betekenen.
 • Je gaat voor resultaten en doet dat door samen in teams te werken en waar nodig het voortouw te nemen.
 • Omdat je met veel afdelingen moet communiceren is het belangrijk dat je daar plezier in hebt.
 • Je vindt het prettig om in een organisatie te werken waar veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Uiteraard beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Vergevorderd in Excel.

Ben jij de Master Data Management Specialist die wij zoeken?

Wij zoeken professionals die verantwoordelijkheid kunnen dragen op gebied van veiligheid en duurzaamheid. Als je graag een goed resultaat neerzet, niet bang bent om beslissingen te nemen en van aanpakken weet, dan zul je met veel plezier bij ons werken.

In ruil daarvoor ondersteunen wij je op alle mogelijke manieren en helpen wij je je eigen vaardigheden en talenten te ontwikkelen en jouw ambities waar te maken. Als je deel wil uitmaken van ons team, nodigen wij je uit te solliciteren op onze vacature. Wij maken graag kennis met je!

Je kunt je sollicitatie richten aan: Trespa International BV, afdeling Human Resources ter attentie van mevrouw Annelies Walta (HR Business Partner), Wetering 20 6002 SM Weert. Je kunt ook per e-mail reageren: a.walta@trespa.com

Telefonische informatie:
Annelies Walta
tel: 0495-458811

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Lees onze Recruitment Privacy Policy aandachtig door alvorens te solliciteren.