Back to vacancy list

HBO Stageopdracht

11 Febrero 2020
Weert, Nederland

Bedrijfsbeschrijving met een aantal kengetallen, waaronder het aantal medewerkers

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions.

Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

Unieke bedrijfseigen technologieën

Innovatie is altijd de hoeksteen van Trespa geweest en dit zal ook de fundering onder de toekomst van het bedrijf blijven. In 2015 heeft Trespa in eigen beheer de volgende generatie ontwikkeld van haar Electron Beam Curing- (EBC) technologie, die Trespa® Meteon® en Trespa Pura NFC® hun uitzonderlijke weersbestendigheid en kleurstabiliteit geeft en waaraan Trespa® TopLab®PLUS zijn krasvastheid en chemicaliënbestendigheid ontleent.

Wereldwijde aanwezigheid

Trespa International B.V. gelooft dat succes afhankelijk is van kwaliteit. Dit geldt zowel voor de productieprocessen als voor de ontwikkeling van hoogwaardige producten of toepassingen voor klanten. Alle producten van Trespa worden vervaardigd op de hoofdvestiging in Weert, Nederland. Het bedrijf heeft een wereldwijde verkooporganisatie, aangevuld met een netwerk van lokale vertegenwoordigers en distributeurs, die de afstand tussen Trespa en de eindgebruikers in de lokale bouwbranches zo klein mogelijk houden.

Kengetallen

Trespa International B.V. heeft meer dan 700 werknemers wereldwijd en een omzet van boven de 250 miljoen euro.  De hoofdlocatie is Weert waar alle producten geproduceerd en verscheept worden. Naast de locatie in Weert heeft Trespa in Shanghai (China), New York (USA), Santiago di Chili (Chili) en Barcelona (Spanje) verkoop- en/of designcenters.

Probleemsituatie

Binnen Trespa wordt momenteel een sterk technisch en functioneel verouderde intranetsite gebruikt voor een diversiteit aan diensten. Door de komst van diverse andere systemen komt het bestaansrecht van deze intranetsite nog verder onder druk. Toch zijn er diverse diensten die zich nog bevinden op of via de intranetsite en deze zullen naar nieuwe platformen moeten migreren. Voorbeelden hiervan zijn workflows binnen productontwikkel trajecten; HR- informatie; documentmanagement; informatievoorziening binnen Trespa etc.

Probleemstelling

Door technische en functionele veroudering dient de bestaande intranetsite vervangen te worden.

Daadwerkelijke opdracht

De opdracht bestaat uit een aantal deelopdrachten:

  1. breng de bestaande intranetfunctionaliteiten volledig in kaart;
  2. bepaal samen met de eigenaren van de te vervangen functionaliteiten waar een vervanger aan moet voldoen (wensen en eisen);
  3. lever een architectuur op (bij voorkeur binnen de bij Trespa bestaande applicaties) voor de te vervangen functionaliteiten;
  4. maak een projectplan voor de realisatie
  5. realiseer een overgang van de oude naar de nieuwe situatie.

Doelstelling van de opdracht

Het minimaal realiseren van de randvoorwaarden om te starten met de vervanging van de intranetsite en bij voorkeur een eerste realisatie.