Back to vacancy list

Manager Production Planning

6 January 2020
Weert, The Netherlands

Wat zijn de uitdagingen?
Je bent verantwoordelijk, op basis van de forecast, voor het master productieplan, waarmee de hoge leverbetrouwbaarheid van Trespa wordt gegarandeerd. Je draagt zorg voor continue optimalisering, waarbij je rekening houdt met resource- en planningsrestricties tegen verantwoorde kosten. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van een juiste efficiënte en effectieve productieplanning, waarbij de belangrijkste focus ligt op:

  • Leiden, coachen en motiveren van het planningsteam (8 fte).
  • Prioriteren en eventueel bijsturen van de dagelijkse planningsactiviteiten en implementeren van verbeterde processen.
  • Optimalisatie van de planning van de productie van halffabricaten en eindproducten, passend bij de groeiende vraag en complexiteit van de interne organisatie en toenemende rol binnen de zusterorganisaties wereldwijd.
  • Je verzorgt de communicatie over de status van het master productieplan en voert complexe analyses uit waaruit je voorstellen genereert ter verbetering van de efficiency, voorraadbeheersing en uitbreiding of inkrimping van de productieresources.
  • Leiden van interne verbeteringsprojecten aangaande materiaal- en capaciteitsplanning methodieken.

De Manager Production Planning is lid van het MT-Operations en rapporteert rechtstreeks aan de Operations Director.

Wat zoeken wij in de ideale kandidaat?
De juiste kandidaat is een ervaren HBO-er met ten minste 10 jaar ervaring in een (internationale) productie omgeving. Je bent een sterke persoonlijkheid, die in staat is het planningsproces naar een hoger niveau te tillen. Je hebt gedegen inhoudelijke kennis van MPS en MRP en je bent gewend om uiteenlopende grondstoffen leveranciers te managen. Je werkt op constructieve wijze samen in multidisciplinaire teams. Je bent de verbindende schakel binnen de organisatie. Je beschikt over een hoog abstractievermogen en bent tegelijkertijd hands-on en pragmatisch. Je bent als Manager Production Planning inhoudelijk goed op de hoogte, maar je behoudt overzicht en afstand. Je bent een uitstekende people manager die op overtuigende en motiverende wijze zijn team aanstuurt. Je bent  besluitvaardig, resultaatgericht en communicatief vaardig. Verder beschik je over kennis van en ervaring met SAP, ervaring met Quintiq is een pré. 
Belangrijke gedragscompetenties volgens de Trespa-values zijn transparantie, integriteit en eigenaarschap.
In deze internationale omgeving is het een must dat je vloeiend de Nederlandse en Engelse taal beheerst.

Wat mag jij verwachten als collega bij Trespa?
Trespa is een innovatieve werkgever met een zeer goed arbeidsvoorwaardenpakket. Naast een goed marktconform salaris vormen een vaste eindejaarsuitkering, een individuele bonusregeling en ruime verlofregelingen onderdelen van het arbeidsvoorwaardenpakket. Echter veel belangrijker is dat de groeiende, lerende en uitdagende omgeving een belangrijke basis vormt om in te kunnen ontwikkelen en te excelleren. 

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en c.v. ter attentie van Mijke Rensen, HR-Business Partner Operations, m.rensen@trespa.com. Voor vragen met betrekking tot de functie kun je contact met haar opnemen via m.rensen@trespa.com of +31 495 458 358

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Lees onze Recruitment Privacy Policy aandachtig door alvorens te solliciteren.