Back to vacancy list

CONTINUOUS IMPROVEMENT PROCES (CIP) ENGINEER

16 April 2019
Weert, The Netherlands

Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de voornaamste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en interieuroppervlakken. Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld. De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen, heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

Trespa heeft wereldwijd ongeveer 650 medewerkers en produceert jaarlijks meer dan 5 miljoen vierkante meter plaatmateriaal. Onze hoofdlocatie is gevestigd in Weert.

Voor een van de Productie afdelingen zoeken wij een energieke en gedreven fulltime: Continuous Improvement Proces (CIP) Engineer 


Doel van de functie

De Continuous Improvement Proces Engineer is als kennishouder van (chemische) processen binnen zijn unit verantwoordelijk voor de uitvoering van strategische verbeterprogramma’s op het gebied van efficiency, SHE en productieverbetering, sustainability etc. Dit alles binnen de grenzen van SHE en met inachtneming van gestelde normen en eisen (kwaliteit).

Functie-inhoud

 • Procesoptimalisatie: is verantwoordelijk voor de realisatie van procesverbeteringen en borging hiervan.
 • Continu verbeteren.
 • Projectmatig werken: leiden van projecten die veranderingen of verbeteringen bewerkstelligen zonder dat specificaties van het product veranderen.
 • Bijdragen aan projecten binnen Trespa die veranderingen of verbeteringen aan een productspecificaties bewerkstelligen als gevolg van klantenklachten, claims of klantenwensen en compliance.
 • Bewaking van de kwaliteit (klantenklachten, uitval, …) en waar nodig actie nemen om binnen de gestelde kaders te blijven.
 • Focus op problem solving/Uitvoeren van Root Causes analyses.
 • Bijdragen vanuit productie-optiek en productperformance aan de continuïteit en winstgevendheid van Trespa.

Functie-eisen

 • HBO geschoold in een technische of chemische richting.
 • Ervaring met de black-belt methodiek.
 • +/- 5 werkervaring in een productieomgeving inclusief het leiden van projecten.
 • Beheersing van de Nederlanse en Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties

 • Je bent flexibel, hebt een hands on metaliteit en bent in staat om vanuit een helicopterview een goed plan van aanpak te maken en uit te voeren.
 • Je vindt het leuk om samen te werken en de verbinding te zijn tussen operators, technicians en externe contractors.

Ben jij de CIP Engineer  die wij zoeken?
Dan komen wij graag in contact met jou! Stuur jouw gemotiveerde interesse inclusief jouw c.v. aan: Mijke Rensen (HR Business Partner Operations) via m.rensen@trespa.com. Voor meer informatie over de functie kun je haar telefonisch bereiken via 0495-458358.

Lees onze Recruitment Privacy Policy aandachtig door alvorens te solliciteren.